Tänk på det här när du ska renovera badrummet

När man ska renovera badrummet finns det vissa saker man måste ta hänsyn till, även om man inte själv ska utföra badrumsrenoveringen. Man måste bland annat se till att den man anlitar har rätt kompetens och att man har koll på sin budget innan, under och efter renoveringen.

Badrumsrenovering – en investering

Att utföra en badrumsrenovering är i stort sett alltid en investering. Bostadens värde ökar nämligen om badrummet är i gott skick. Att byta från plastmatta till kakel och från badkar till en fräsch dusch brukar löna sig när man ska sälja sin bostad. Bor man i en hyresrätt finns det inte så mycket som man kan göra för att renovera badrummet utan hyresvärdens tillåtelse och man får heller inte tillbaka pengarna eftersom man inte kan sälja bostaden. Däremot kan man byta den lösa inredningen i badrummet, som toalocket, duschslangen eller badrumslampan. Se bara till att spara originalen så att de kan återställas när man flyttar.

Viktigt att tänka på när man ska renovera badrummet

Mycket kan gå fel när man ska renovera badrummet, speciellt om man inte gör rätt från början. När det kommer till att renovera våtrum får man inte göra det själv om man inte är utbildad och jobbar inom yrket. Våtrum och elektricitet är två områden inom byggbranschen som kan bli en dödsfälla om man inte kan sin sak. Om du anlitar en hantverkare från badrumsrenoveringstockholmslän.se som råkar sakna rätt kompetens och utbildning så är det du som får stå för notan om något går fel. Hemförsäkringen täcker inte olyckor eller skador som kan uppstå till följd av ett felbyggt badrum. Se till att den du anlitar har rätt kompetens innan badrummet börjar rivas och kräv att få se certifikat eller licenser i förhand, för det kommer försäkringsbolaget att vilja se i efterhand.

Välj rätt badrum

Att välja ett nytt badrum är inte lätt och det blir inte lättare av att det finns oerhört mycket att välja mellan, alltifrån materialval till utförande av såväl kakel som duschblandare. För att hitta rätt val för dig bör du utgå ifrån din budget. En badrumsrenovering kan få pengarna att försvinna snabbare än man tror, men man måste inte ha ett perfekt badrum med de perfekta materialen för att känna sig nöjd med sitt nya badrum. En våtrumsmatta kan duga lika bra som kakel för att känna att badrummet känns trevligt och modernt. Prioritera att lägga mer pengar på småsaker som duschblandare, exklusiva handdukar och lösa inredningsdetaljer om du inte har råd med exklusiva material i ditt badrum. Detaljerna kan göra mycket för lyxkänslan i det nya badrummet.